Tailoring 101 – wat doet een kleermaker eigenlijk?

Tailoring 101 – wat doet een kleermaker eigenlijk?

Bij het woord ‘tailoring’ of ‘kleermaker’ denken de meeste mensen waarschijnlijk aan bejaarde mannen die in een donker atelier met naald en draad prachtige kledingstukken maken. Maar wat doet een kleermaker eigenlijk precies? En waarom zou je juist bij Ingrids Couture moeten zijn als je maatkleding wilt laten maken? In dit artikel duiken we in de wereld van de kleermakerij en leggen we uit waarom Ingrids Couture de beste plek is voor maatkleding.

Wat doet een kleermaker?

Een kleermaker is in feite iemand die kleding maakt op maat van een klant. Dit gebeurt op basis van metingen die de kleermaker neemt van de klant, en de wensen van de klant ten aanzien van het ontwerp, stof, kleur, etc. Een kleermaker kan allerlei soorten kledingstukken maken, van een kostuum tot een bruidsjurk en van een rok tot een jasje.

Maar de taak van een kleermaker beperkt zich niet tot het in elkaar naaien van de stof. Een goede kleermaker heeft veel kennis van materialen, stijlen, pasvormen en technieken. Hij of zij kan adviseren over welke stof het beste geschikt is voor het beoogde kledingstuk, welke pasvorm het mooist zal staan bij de klant en hoe een kledingstuk zo comfortabel mogelijk kan zijn.

Tailoring 101 – wat doet een kleermaker eigenlijk?

Het belang van maatkleding

Het laten maken van maatkleding is voor veel mensen een luxe, maar het heeft wel degelijk veel voordelen. Allereerst is maatkleding uniek en geheel op maat gemaakt voor de drager. Hierdoor past het kledingstuk als gegoten en voelt het niet alleen comfortabel, maar ziet het er ook veel mooier uit.

Bovendien kan maatkleding aangepast worden aan de wensen en voorkeuren van de klant. Wil je een jasje met bijzondere knopen, of juist een opvallende voering? Bij Ingrids Couture is vrijwel alles mogelijk. En niet onbelangrijk: maatkleding gaat over het algemeen veel langer mee dan confectiekleding, omdat het niet alleen beter past, maar ook vaak van betere materialen gemaakt is. Zo is kleding op maat niet alleen duurzamer voor het milieu, maar zit het ook perfect om uw lichaam.

Waarom kiezen voor Ingrids Couture?

Er zijn natuurlijk meerdere kleermakers die maatkleding maken, maar waarom zou je nu juist voor Ingrids Couture moeten kiezen? Ten eerste heeft Ingrid ruim 40 jaar ervaring in de kleermakerij en is ze opgeleid in de beste kleermakerijen van Nederland. Hierdoor heeft ze niet alleen veel kennis en vaardigheden, maar ook een zeer goed oog voor stijl en pasvorm.

Bovendien maakt Ingrid gebruik van de beste materialen en houdt ze zich altijd aan afspraken en deadlines. Ze adviseert haar klanten op een deskundige en prettige manier en kijkt samen met hen naar alle mogelijkheden om tot het mooiste resultaat te komen. En het allerbelangrijkste: bij Ingrids Couture sta jij als klant altijd centraal. Want zij gelooft dat alleen door goed te luisteren naar jouw wensen, het mooiste eindresultaat kan worden bereikt.

Tailoring 101 – wat doet een kleermaker eigenlijk?

Ingrids Couture in de praktijk

Als je besluit om maatkleding te laten maken bij Ingrids Couture, dan doorloop je enkele stappen. Allereerst maak je een afspraak voor een intakegesprek, waarin je je wensen en voorkeuren bespreekt met Ingrid. Vervolgens worden er nauwkeurige maten genomen en wordt de stof en het ontwerp besproken.

Op basis hiervan maakt Ingrid een schets en/of een proefstuk, waarbij je kunt zien hoe het kledingstuk eruit komt te zien. Na eventuele aanpassingen wordt het kledingstuk op maat gemaakt en uitvoerig gepast, zodat elk detail perfect op jouw lichaam aansluit. En dan is het moment daar: je mag je volledig op maat gemaakte kledingstuk bewonderen en dragen. Het resultaat: een uniek en prachtig kledingstuk dat speciaal voor jou is gemaakt.

Conclusie

Een kleermaker doet veel meer dan alleen stoffen aan elkaar naaien. Hij of zij is een specialist met kennis van zaken en een groot oog voor detail. Bij Ingrids Couture ben je verzekerd van een uitstekende service en deskundig advies over maatkleding. Dus wil je een uniek en perfect passend kledingstuk, dan is Ingrids Couture de beste plek om naartoe te gaan. Neem contact op met via het contactformulier of telefonische met nummer +31 6 39 42 54 99

Ingrid Mulder

Ingrid Mulder

Hallo, ik ben Ingrid en ik heet je welkom. Met ruim 40 jaar ervaring in de modewereld deel ik graag mijn kennis en expertise met jou. Ik heb vele mensen geholpen om zich zelfverzekerd te voelen in hun kleding. Zo wil ik jou ook helpen je persoonlijkheid te weerspiegelen in wat je draagt, zodat je kunt stralen en jezelf zijn.

Neem contact op

Contactgegevens

Gratis gesprek!

Weet u niet goed wat u wilt? Geen probleem, maak dan gebruik van dit gratis consultatie gesprek. Vul het contactformulier in of neem direct contact op.

Ingrid Mulder

Hallo, ik ben Ingrid en ik heet je welkom. Met ruim 40 jaar ervaring in de modewereld deel ik graag mijn kennis en expertise met jou.