Ingrids Couture logo

Kleding op maat Leiden

Kleding op maat Leiden

Op zoek naar kleding op maat in Leiden? Welkom bij Ingrids Couture, dé specialist in maatkleding. Met meer dan 40 jaar ervaring in de modewereld, biedt Ingrid vakmanschap en persoonlijke stijl tot in de fijnste details van elk kledingstuk. Van trendy business suits tot elegante avondjurken en casual wear, zij creërt unieke en gepersonaliseerde ontwerpen die perfect passen bij jouw lichaamsvorm en stijl. Ontdek waarom Ingrids Couture de keuze is voor maatkleding in Leiden – een combinatie van perfecte pasvorm, duurzaamheid, unieke stijl en keuze uit hoogwaardige materialen.

Kleding op maat: Wat houdt het in?

Kleding op maat houdt in dat een kledingstuk specifiek wordt ontworpen en vervaardigd om perfect te passen bij de individuele lichaamsbouw en wensen van een klant. Bij Ingrids Couture wordt elk kledingstuk op maat gemaakt met behulp van nauwkeurige metingen en patronen die zijn aangepast aan de unieke lichaamsvorm van de klant. 

Kleding op maat bij Ingrids Couture biedt talloze voordelen, waaronder:

 • Perfecte pasvorm: Elk kledingstuk wordt op maat gemaakt om perfect te passen bij de individuele lichaamsvorm van de klant. Dit zorgt voor een comfortabele en flatterende pasvorm.
 • Persoonlijke stijl: Kleding op maat stelt klanten in staat om hun eigen unieke stijl en smaak tot uiting te brengen. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan stoffen, kleuren en ontwerpen om een kledingstuk te creëren dat perfect past bij hun persoonlijke stijl.
 • Duurzaamheid: Kleding op maat is duurzamer dan kleding van massaproductie, omdat het gemaakt is om lang mee te gaan en niet snel uit de mode raakt. Dit draagt bij aan een duurzamere garderobe.

Als het gaat om maatkleding in Leiden, is Ingrids Couture de bestemming voor op maat gemaakte kleding van hoge kwaliteit. Of je nu een jurk nodig hebt voor een speciale gelegenheid, zakelijke kleding of vrijetijdskleding, Ingrid kan de perfecte outfit creëren die past bij jouw stijl en lichaam.

Kleding op maat Leiden

Soorten kleding op maat die beschikbaar zijn in Leiden

Bij Ingrids Couture is een breed scala aan kledingopties beschikbaar voor maatwerk. Enkele van de soorten op maat gemaakte kleding die worden aangeboden zijn:

 • Jurken: Van elegante avondjurken tot cocktailjurken, Ingrids Couture kan de perfecte jurk op maat maken voor elke gelegenheid.
 • Rokken en broeken: Ingrid kan rokken op maat en broeken op maat ontwerpen en creëren die je figuur flatteren en je persoonlijke stijl weerspiegelen.
 • Topjes en bloezen: Van op maat gemaakte blouse tot chique topjes, Ingrids Couture kan unieke stukken creëren die een statement maken.

Het proces van maatwerk kleding laten maken bij Ingrids Couture

1. Consultatie en metingen

Het proces van handgemaakte kleding laten maken bij Ingrids Couture begint met een consultatiegesprek en het nemen van nauwkeurige metingen. Tijdens het consultatiegesprek bespreekt Ingrid jouw specifieke wensen, stijlvoorkeuren en eventuele ontwerpen die je in gedachten hebt. Ze zal ook kijken naar de gelegenheid waarvoor de kleding bedoeld is, zodat ze een ontwerp kan creëren dat perfect past bij de gelegenheid en jouw persoonlijkheid.

Na het consultatiegesprek zal Ingrid zorgvuldige metingen nemen om ervoor te zorgen dat de kleding perfect op maat gemaakt wordt. Ze neemt onder andere de borstomvang, tailleomvang, heupomvang en lengte op. Deze metingen vormen de basis voor het maken van het patroon en zorgen ervoor dat de kleding precies naar jouw lichaamsvormen wordt gemaakt.

2. Ontwerp en patroon maken

Na het consultatiegesprek en de metingen gaat Ingrid aan de slag met het ontwerp en de patroon maken van jouw kledingstuk. Ze zal rekening houden met jouw stijlvoorkeuren, lichaamsvormen en eventuele speciale wensen. Ingrid is een ervaren ontwerper en kleermaker en zal ervoor zorgen dat het ontwerp perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak en de gelegenheid waarvoor de kleding bedoeld is.

Het patroon wordt op maat gemaakt op basis van de metingen die tijdens de consultatie zijn genomen. Hierbij houdt Ingrid rekening met de specifieke pasvorm die jij wenst en zorgt ze ervoor dat de kleding comfortabel en flatterend zit.

Kleding op maat Leiden

3. Passen en eventuele aanpassingen

Na het maken van het patroon wordt er een eerste proef kledingstuk gemaakt. Dit kledingstuk wordt gepast om te kijken hoe de kleding valt en of er eventuele aanpassingen nodig zijn. Het passen is een belangrijk onderdeel van het maatwerkproces, omdat het ervoor zorgt dat de kleding perfect op maat gemaakt wordt en jouw lichaamsvormen flatteert.

Indien nodig worden er aanpassingen gedaan aan het patroon en wordt er een tweede pasmoment ingepland. Dit proces wordt herhaald totdat de kleding perfect zit en naar jouw tevredenheid is. Pas wanneer alles naar wens is, wordt de definitieve versie van de kleding gemaakt.

Het proces van het laten maken van kleding op maat bij Ingrids Couture is dus een zorgvuldig proces waarbij veel aandacht wordt besteed aan het ontwerp, de pasvorm en de details van de kleding. Het resultaat is een uniek kledingstuk dat perfect past bij jouw persoonlijke stijl en lichaam.

Waarom maatkleding in Leiden? 

Leiden, de stad van ontdekkingen, is een plek waar historie en innovatie hand in hand gaan. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige grachten en wereldberoemde universiteit, biedt Leiden een levendig decor voor persoonlijke stijl en expressie. Ingrids Couture begrijpt het belang van kleding die past bij je persoonlijkheid en levensstijl. Of je nu op zoek bent naar een outfit op maat voor een bezoek aan het Hortus Botanicus of een chique look voor een diner in het historische centrum, Ingrid biedt de nodige expertise en ervaring om jouw unieke stijl tot uiting te brengen. Maatkleding in Leiden betekent niet alleen aandacht voor detail, maar ook respect voor individualiteit en authenticiteit.


Voordelen van kleding op maat

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen voor kleding op maat, zoals:

 • Perfecte pasvorm: Maatkleding wordt speciaal gemaakt om perfect op uw lichaam aan te sluiten, waardoor het comfortabeler en flatterender is dan kledingstukken van standaardmaten.
 • Unieke stijl: Met maatkleding kunt u uw eigen unieke stijl en ontwerpen kiezen, waardoor u een uniek en opvallend kledingstuk krijgt dat niemand anders heeft.
 • Duurzaamheid: Maatkleding is vaak beter gemaakt en gaat langer mee dan massaproductie kledingstukken, waardoor het een duurzamere keuze is.

Als u op zoek bent naar kleding op maat in Leiden, is Ingrids Couture de beste keuze. Met hun ervaring en expertise zorgen zij ervoor dat u de perfecte kleding krijgt die volledig aan uw wensen voldoet. Neem vandaag nog contact met hen op en geniet van de voordelen van maatkleding!

Kleding op maat Leiden

Veelgestelde vragen bij kleding op maat

 1. Hoe lang duurt het om kleding op maat te laten maken? De tijd die nodig is voor het maken van maatkleding kan variëren, afhankelijk van het ontwerp en de complexiteit ervan. Neem contact op met Ingrids Couture voor een indicatie van de levertijd.
 2. Wat als de kleding niet goed past? Bij Ingrids Couture zitten er in het proces pasrondes. Dit zorgt ervoor dat het kledingstuk altijd perfect past.
 3. Kan ik mijn eigen stof meenemen? Ja, bij Ingrids Couture kun je je eigen stof meenemen. Ingrid zal je graag adviseren of deze geschikt is voor het gewenste ontwerp.
 4. Wat kost het om maatkleding te laten maken? De kosten van maatkleding kunnen variëren afhankelijk van het ontwerp, de stof en de arbeid die nodig is voor de constructie van het kledingstuk. Voor een specifieke prijsopgave, neem contact op met Ingrids Couture.
 5. Biedt Ingrids Couture ook duurzame opties aan? Bij Ingrids Couture is duurzaamheid belangrijk. Er wordt bewust gekozen voor hoogwaardige materialen en tijdloze ontwerpen om kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.
 6. Wat als ik niet precies weet wat ik wil? Geen probleem! Ingrid helpt je graag bij het vinden van jouw unieke stijl en zal samen met jou een ontwerp creëren dat volledig aan jouw wensen voldoet.

Kleding op maat bij Ingrids Couture biedt de perfecte oplossing als je op zoek bent naar kleding die uniek is en perfect past. Neem contact op met Ingrids Couture voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Conclusie – Kleding op maat Leiden

Ontdek de luxe en kwaliteit van maatkleding bij Ingrids Couture in Leiden. Met meer dan 40 jaar ervaring in de modewereld, biedt Ingrids Couture een unieke service waar persoonlijke stijl, perfecte pasvorm en duurzaamheid centraal staan. Of je nu op zoek bent naar een business suit op maat, een elegante avondjurk of casual wear, Ingrids Couture creëert het voor je. Dus waar wacht je nog op? Stap uit de wereld van confectiekleding en ervaar hoe het is om kleding te dragen die speciaal voor jou is ontworpen en vervaardigd. Neem vandaag nog contact op met Ingrids Couture voor een persoonlijk consult of bezoek ons atelier in Leiden. Ervaar wat echt comfortabele, flatterende en unieke kleding inhoudt – kies voor maatkleding van Ingrids Couture!

Ingrid Mulder

Ingrid Mulder

Hallo, ik ben Ingrid en ik heet je welkom. Met ruim 40 jaar ervaring in de modewereld deel ik graag mijn kennis en expertise met jou. Ik heb vele mensen geholpen om zich zelfverzekerd te voelen in hun kleding. Zo wil ik jou ook helpen je persoonlijkheid te weerspiegelen in wat je draagt, zodat je kunt stralen en jezelf zijn.

Neem contact op

Contactgegevens

Gratis gesprek!

Weet u niet goed wat u wilt? Geen probleem, maak dan gebruik van dit gratis consultatie gesprek. Vul het contactformulier in of neem direct contact op.

Ingrid Mulder

Hallo, ik ben Ingrid en ik heet je welkom. Met ruim 40 jaar ervaring in de modewereld deel ik graag mijn kennis en expertise met jou.